dimarts, 22 de juny de 2010

Del Teatre de l'Oprimit a la intervenció teatral


Una de les activitats més interesants de la Trobada Internacional Sobre l'Art de la Intervenció Teatral serà la que es desenvoluparà a l'Escola Internacional de Teatre "Estudis Berty Tovias" (carrer del Cid, 10 Barcelona) el proper dilluns 28 a les 20h.
Bernard Grosjean fara una conferència en la que ens parlarà de com, després de ser assistent de Augusto Boal durant més de set anys, es va anar distanciant de la teoria del Teatre de l'Oprimit per construir un tipus d'intervenció teatral que no partís d'apriorismes ideologics i que intentés mostrar i debatre tots els punts de vista.
Per anar fent boca  us oferim un article de Bernard Grosjean on  parla d'aquest procés.

dijous, 17 de juny de 2010

Trobada Internacional Sobre l'art de la Intervenció Teatral

Us recordem que els dies 28, 29 i 30 de juny és celebrarà a Barcelona la “Trobada Internacional sobre l’art de la intervenció teatral” amb la companyia francesa Entrées de jeu, dirigida per Bernard Grosjean.

Volem celebrar el nostre 10è aniversari aprofundint en l’art d’aquest teatre necessari.
Per això, aprofitant la relació que ens uneix amb Bernard Grosjean des del principi del nostre projecte, estem organitzant unes jornades que ens permetran aprofundir en el treball que estem realitzant i, a vosaltres, conèixer més a fons aquesta poderosa eina de sensibilització que és la intervenció teatral.
Per problemes d’aforament cal que ens confirmeu la vostra assistència a comunicacio@teatraccio.org (contestarem confirmant la reserva)

El programa dels actes oberts al públic és el següent:

-Dia 28 de Juny
- a les 16h: Obertura de l’exposició: “L’art de la intervenció teatral”.
- a les 20h: Conferència, “Del Teatre de l’Oprimit a la intervenció teatral”
a càrrec de Bernard Grosjean (Director de la companyia Entrées de jeu).

-Dia 30 de Juny

- a les 12h: Presentació dels espectacles “No em ratllis!!!” i “Faut pas débloguer” a càrrec de les companyies Teatracció i Entrées de jeu. Col•loqui posterior sobre la intervenció teatral com a eina pedagògica.

-a les 14 h: Brindis per celebrar el 10è aniversari de Teatracció.

Tots els actes es celebraran a Escola Internacional de Teatre “Estudis Berty Tovias”

Carrer del Cid, 10

08001 Barcelona.

dilluns, 7 de juny de 2010

Què volem dir quan parlem d'intervenció teatral


A diferència d’altres països com ara França, on la tradició del Teatre-Fòrum i del teatre del Oprimit es remunta a gairebé tres dècades, al nostre país les modalitats de teatre d’intervenció (o Teatre fòrum o debat teatral) son encara una realitat relativament recent. Es per això que, els qui ens dediquem a aquesta noble pràctica, ens toca sempre mirar d’explicar en què consisteix un tipus d’activitat que, a nosaltres ens entusiasma, i que molt sovint provoca desconcert en aquells a qui intentem explicar-la.
Un desconcert, d’altra banda, perfectament comprensible: “Sou una companyia de teatre que fa teatre per a joves” I sí, és cert, som una companyia de teatre, fem teatre dirigit als joves, però no fem només teatre.
Allò que nosaltres oferim va una mica més enllà.