dilluns, 27 de setembre del 2010

La Trobada amb Entrées de jeu

El passat més de juny, tal i com ja us vam anar informant, va tenir lloc al nostre local i a l’Escola Internacional de Teatre “Estudis Berty Tovías”, la Trobada Internacional sobre l’Art de la Intervenció Teatral.
Aquesta trobada es va organitzar amb motiu del nostre 10è aniversari, i va tenir com a convidats vuit actors i el director de la companyia de París; “Entrées de jeu

Durant aquells dies (intensos de treball i d'emocions) els components d’Entrées de jeu i l'equip de Teatracció vam dedicar dues jornades a la feina interna; presentant cada companyia als companys de l’altra els diferents espectacles que tracten les problemàtiques que aborda Teatracció (sida i infeccions de transmissió sexual, drogues, igualtat de gènere i violència) i fent un col•loqui posterior sobre les formes diverses de plantejar el debat sobre els mateixos temes. També es van fer diversos actes oberts al públic, com la xerrada d’en Bernard Grosjean a l’escola Internacional de Teatre “Berty Tovías” o l’exposició sobre els 10 anys de Teatracció, realitzada en aquest mateix espai. La Trobada es va cloure amb la presentació al públic dels espectacles: “Faut pas débloguer” de Entrées de Jeu i “No em ratllis” de Teatracció, que va tenir lloc el dia 28 de juny a la mateixa escola “Berty Tovías”.
No cal dir que l'experiència va ser extremadament positiva i enriquidora. Bernard Grosjean,fundador i director artístic d’aquesta companyia, ha desenvolupat, al llarg de gairebé trenta anys, una teoria del “teatre-debat” avalada i fonamentada en l’experiència del treball quotidià. Partint de l’ortodòxia més clàssica del “Teatre de l’Oprimit” (Bernard va ser assistent personal d’Augusto Boal durant set anys) ha anat evolucionant cap a un tipus d’intervenció teatral que no parteix d’apriorismes ideològics i que vol mostrar i debatre tots els punts de vista

La col•laboració entre Teatracció i Entrées de Jeu no es va acabar pas amb la cloenda de la Trobada. L'èxit d'aquesta ha fet que els vincles entre els dos grups es facin encara més estrets. Una bona mostra d'aquesta continuïtat en la col•laboració mútua és la presència de quatre membres de Teatracció ( Vanessa Segura, Mireia Scatti, Rafa Colás i Gaël Camacho) a l'stage intern que els comediants d'Entrées de Jeu realitzen a principis de setembre . Aquest stage de "reentré" té com a objectiu el desenvolupament d’una dinàmica col•lectiva de joc així com reforçar les improvisacions del debat teatral en els aspectes formals i emocionals.

És així com donem inici a aquesta nova temporada, amb les “piles” ben carregades desprès d’aquesta extraordinària experiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada