dissabte, 1 de maig del 2010

Entrées de jeu: l’art de la intervenció Teatral

                                                            
A finals del mes de juny d'enguany es celebrarà a Barcelona la Trobada Internacional sobre l'Art de la intervenció Teatral . La companyia Entrées de jeu,  una de les companyies capdavanteres en el teatre d'intervenció social de Europa.
Molt aviat començarem a explicar-vos en què consistirà aquesta Trobada. De moment, per anar fent boca, us presentem un petit text de presentació d'Entrées de jeu signat per Bernard Grosjean
                                                                                                                                                                                                       “El qui ve al món per no enterbolir res, no mereix ni consideració, ni paciència”
                                                                                                                                      René Chair




Desprès de més de deu anys, la companyia Entrées de jeu desenvolupa un treball original d’intervenció teatral, en resposta a les demandes socials que sorgeixen de múltiples organismes i associacions, sobre temes molt variats.

L’objectiu d’aquestes intervencions és el d’obrir el debat, sobre els diversos motius de preocupació compartits per un determinat públic. Aquest és troba a la sala, no per veure un espectacle, sinó per participar d’una reflexió col•lectiva a través de la meditació del teatre.

Lluny d’aportar solucions fetes, aquest treball, en contacte directe amb la societat, té per objectiu d’interrogar el món en la seva complexitat. Instaura les condicions d’una convivencialitat benèvola i d’una escolta respectuosa dels diferents punts de vista.

Aquest estil d’intervenció teatral te una grandíssima difusió: així, el 2005, els 30 comediants d’Entrées de jeu van crear dotze espectacles i van fer més de 800 representacions, que van reunir 80.000 espectadors. Però resulta poc visible per el gran públic en la mesura en que s’adreça a públics concrets, que es caracteritzen per tenir una relació de proximitat.

Tal i com suggereix el seu patronímic, la companyia Entrées de jeu aposta per l’accés al joc teatral, pels seus plaers, el seu rigor i els seus efectes benèfics; el joc, així concebut, dinamitza el públic, allibera la paraula dels espectadors i permet un veritable intercanvi.

Fent-nos travessar en tots els sentits els diferents estrats de la societat francesa, aquest tipus d'intervenció ens permet realitzar una crònica social del nostre temps. Ens ofereix l’ocasió de fer trobades excepcionals. I sobretot ens dona els mitjans d’exercir i desenvolupar el nostre art tenint el sentiment de fer feina útil. És en això on resideix el nostre major orgull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada