dijous, 25 de març del 2010

Entrevista a Àngel Bonora (1a part)

En aquesta entrevista, realitzada per Quim Pañart, l'Àngel Bonora ens explica com va nèixer Teatracció, quines son les motivacions i les idees que han fet que aquesta associació hagi aconseguit mantenir-se durant 10 anys i encarar el futur amb l'i·lusió i l'empenta necessària com per poder seguir creixent.

(A la foto Àngel Bonora i Bernard Grosjean)


dilluns, 8 de març del 2010

Benvinguts al blog de Teatracció

Teatracció és una associació sense ànim de lucre especialitzada en el teatre d'intervenció social que compta amb deu anys d'experiència en la realització d'espectacles que tenen la prevenció i la sensibilització com a temàtiques i el públic jove com a objectiu.

Amb els nostres quatre espectacles ("Què sí, vida!" "No em ratllis" "Ja n'hi ha prou!!!" i "Dona igual") oferim als educadors una eina molt poderosa per debatre, amb els i les alumnes, temes que, si bé no formen part dels continguts curriculars, tenen molta importància en la formació dels adolescents.

La prevenció de la Sida i les malaties de transmissió sexual en el cas de "Què sí, vida", les addiccions en el cas de "No em ratllis", la prevenció dels diversos tipus de violència en el cas de "Ja n'hi ha prou!!!" o la igualtat de gènere en el de "Dona igual".
Tots els continguts dels nostres espectacles han comptat amb l'assessorament d'especialistes en les diverses problemàtiques que s'hi tracten i contem, també, amb el suport de l'Administració.

En aquest blog que avui comença us anirem explicant el perquè, el qui i el com d'aquesta feina que per a nosaltres és una passió.
La passió d'un teatre necessari. Un teatre que es converteix en el mirall a partir del qual els i les joves poden prendre consciència i debatre realitats que sovint els hi venen imposades per la inèrcia de les dinàmiques socials.

Volem també que aquest blog serveixi per oferir un espai de debat a tots aquells educadors i educadores que, amb la seva feina quotidiana i la seva passió volen contribuir també a fer un món millor.